Samenwerking

RepairCafé Udenhout is een initiatief van Contact50 Udenhout  en de Dorpsraad van Udenhout in samenwerking met basisschool de Wichelroede.

De plannen voor het opzetten van een RepairCafé in Udenhout dateren al vanaf 2017. In die tijd heeft KBO Udenhout, nu Contact50 Udenhout, zich aangesloten bij de Stichting Repaircafé Nederland, die in Amsterdam gevestigd is.

De Dorpsraad Udenhout ondersteunt het initiatief door kennis in te zetten, mogelijkheden te creëren en contacten in het dorp te leggen. Daarmee kan een goede start gerealiseerd worden.

Uit de samenwerking tussen de initiatiefnemers en basisschool De Wichelroede is het RepairCafé Udenhout ontstaan. Het is een brede sociaal-maatschappelijke organisatie geworden, waarin jong en oud zijn vertegenwoordigd.

Met name in de beginperiode kan RepairCafé Udenhout terugvallen op sommige onderdelen van de organisatie van Contact50 Seniorenvereniging Udenhout.

De organisatie en uitvoering van het RepairCafé Udenhout zijn in handen van vrijwilligers; een van hen is de coördinator.