Wat is een RepairCafé?
Een RepairCafé is een gratis toegankelijke bijeenkomst waarbij het draait om (samen) repareren. Je kunt er zo binnenlopen. Op de locatie waar het RepairCafé wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen.
Je neemt van thuis kapotte spullen mee. In het RepairCafé ga je samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.

Waarom een RepairCafé?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Gelukkig bezitten toch nog veel oude èn jonge mensen deze kennis nog wel. Hun ervaring wordt echter niet of nauwelijks benut.

Het RepairCafé brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Dat scheelt veel afval.

In het RepairCafé ervaren mensen hoe hun oude spulletjes door een kleine ingreep vaak nog jaren van dienst kunnen gaan zijn en dat allemaal voor een vrijblijvende fooi in onze fooienpot! (Onze belangrijkste inkomstenpost). Het RepairCafé draagt bij aan een mentaliteitsverandering, noodzakelijk om mensen meer enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Maar bovenal wil het RepairCafé laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk. Kom het ook eens proberen!

RepairCafe Udenhout logo